LTE Üzerinden Video İçeriği Dağıtılabiliyor
Qualcomm Mobile World Congress etkinliğinde LTE Yayını'nı sergiliyor!
Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM), Ericsson AB ile birlikte in gelişmiş Multimedya Yayın Çoklu Gösterim Servisi (EMBMS) platformu LTE Yayınını Barselona'da gerçekleştirilen Mobile World Congress 2012 etkinliğinde sergiliyor. LTE Yayını Mobil ağ operatörlerinin kapsama alanı ve kapasitelerinin ihtiyaç duydukları anda hızlı bir şekilde ayarlayabilmelerine imkân tanıyor. Böylece daha verimli ağ kullanımı sağlanıyor.
LTE Yayını bant genişliği yüksek, canlı üst düzey ve yazılım içerikler için geliştirilen kaynak bakımından son derece verimli ve ölçeklenebilir bir çözüm. Platform operatörlerin içerik ve yazılım dağıtımını LTE ağlar üzerindeki yayın ilkelerini kullanarak uygun hale getirmelerini sağlıyor. Platformun, bu yönüyle operatörlerin maliyetlerini ciddi oranda azaltması bekleniyor. Platformun uygulanmaya alınmasıyla birlikte operatörler yazılım güncellemelerinin geniş kitlelere dağıtımını günün yoğunluğu az saatlerinde yaparken talebin yüksek olduğu spor karşılaşmaları ve konser gibi etkinliklerde ağ kapasitesini artırabilecekler.
Qualcomm Global Pazar Gelişimi Başkanı Peggy Johnson konuyla ilgili şunları söylüyor: "Qualcomm düny çapında LTE ağlarının yaygınlaşması ve başarılı olmasına kendisini adamış bulunuyor. LTE ağ kullanımının artmasıyla birlikte biz de bu mobil ağlarındaki kullanıcı deneyimini olabilecek en iyi hale getirecek verimli teknolojiler üzerinde çalışmayı sürdürüyoruz."