Lüleburgaz'dan Kısa Kısa
Lüleburgaz'da okullar dezenfekte edildi
Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, ilçedeki okulların dezenfekte edildiği bildirildi.
Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada havaların soğumasıyla salgın hastalıkların artması nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yıl da mikroorganizmalara karşı dezenfektan çalışmaları yaptıklarını söyledi.
Öğrencilerin sağlıklı ortamlarda eğitim görmesini sağlamak için gayret gösterdiklerini belirten Özkan, belediye olarak temizlik çalışmalarına önem verdiklerini kaydetti.
"Diyabet" konferansı düzenlendi
Lüleburgaz Halk Sağlığı Müdürlüğünce "Diyabet" konferansı düzenledi.
Diyetisyen Esra Gümüş, Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Dünya Diyabet Günü dolayısıyla diyabet hastalığına duyarlılığı artırmaya çalıştıklarını söyledi.
Diyabet'in halk arasında şeker hastalığı olarak bilindiğini belirten Gümüş, her 15 kişiden birinin diyabet riskiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Herkesin hastaneye gidip diyabet hastası olup olmadığını kontrol ettirmesi gerektiğini dile getiren Gümüş, "Diyabet ülkemizde en ön sıralarda yer alan hastalıklardan birisidir. Onun için diyabet hafife alınmamalıdır" dedi. - Kırklareli