Madde Bağımlılığı ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı"

Son Güncelleme:

Erzurum Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinasyon Kurulu'nun 2014 yılının ilk toplantısı, Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında yapıldı.

Erzurum Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinasyon Kurulu'nun 2014 yılının ilk toplantısı, Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında yapıldı.


Vali Ahmet Altıparmak, yaptığı açıklamada, uyuşturucuyla mücadele konusunda kararlılıkla çalışacaklarını, gençliğin ve vatandaşların uyuşturucu konusunda bilinçlendirilmesi noktasında yapılan çalışmalara ilaveten mutlaka görsellerden faydalanılması gerektiğini ifade etti.


Halk Sağlığı Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya da okullarda sağlık kulübü kurduklarını ve uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda çeşitli yarışmalar düzenlediklerini kaydetti.


Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan ise yeni yapılan kamu hastaneleri kampüsü içerisinde uyuşturucuyla mücadele merkezi kurulacağını, alkol, uyuşturucu gibi bağımlıların tedavi için Elazığ'a gitmek zorunda kalmayacağını belirtti.


Kurul tarafından oluşturulan hedefler ve yapılacak faaliyetlerin anlatıldığı toplantıda, 2009-2013 yıllarında madde bağımlılığını önleme konusunda alınan ve uygulanan kararlar değerlendirildi. - Erzurum

Kaynak: AA