Makedonya Başbakanı Gruevski, Hırvatistan'da

Son Güncelleme:

Gruevski, Hırvatistan Başbakanı Milanoviç'i ziyaret etti

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanoviç ile bir araya geldi.


Gruevski, Başbakanlık binasına gelişinde Milanoviç tarafından kapıda karşılandı.


Başbaşa görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, Gruevski, Hırvatistan'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.


Gruevski, iki ülke arasındaki ilişkilerin sorunsuz ilerlediğini, buna paralel olarak ülkelerinde daha fazla Hırvat yatırımcı görmek istediklerini belirtti.


Gruevski, "Makedonya, Avrupa'da maliyetlerin en düşük olduğu ülke durumunda. Bu durumun, Makedonya'ya yeni yatırımcılar çekeceğini umuyorum" dedi.


Ayrıca, Makedonya'nın, NATO üyeliği için gösterdiği çabalara değinen Gruevski, bu süreçte Hırvatistan'ın desteğini beklediklerini söyledi.


Milanoviç de AB ve NATO üyelikleri konularında, Makedonya'ya destek olmayı sürdüreceklerini bildirdi.


İki ülke arasındaki ticari ilişkilerden artan bir trend izlediğini ifade eden Milanoviç, Hırvatistan orijinli birçok şirketin Makedonya'da sorunsuz ticari faliyet yürütmesinden memnun olduklarını kaydetti. - Zagreb

Kaynak: AA