Manyaslı Üreticiler Buğdaydaki Kaybını Ayçiçeğiyle Kapatacak
Manyaslı üreticiler, bu yıl buğday üretimindeki yaşadıkları verim kaybını ayçiçeğiyle kapatmak istiyor.
Manyaslı üreticiler, bu yıl buğday üretimindeki yaşadıkları verim kaybını ayçiçeğiyle kapatmak istiyor.
Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Sadettin Kalpakçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bekledikleri yağmurların yağması halinde bu yıl ayçiçeği üretiminde rekor yaşayabileceklerini belirtti.
"Buğdayda sıcaktan kaynaklanan dane oluşum kaybını ayçiçek üretimi ile kapatmak istiyoruz" diyen Kalpakçı, Manyas genelinde bu yıl kooperatif üyesi 263 çiftçinin 14 bin 500 dekar ekim ve 2 bin 200 ton ayçiçeği üretim taahhüdü verdiklerini kaydetti.
Kalpakçı, serbest ekimler ile birlikte bu rakamın 18 bin dekar civarlarında olacağını, bu yıl yağ oranı yüksek ayçiçek tohumlarını çiftçiye sunduklarını belirterek, "İyi tohum kullanan ve ürününe iyi bakan çiftçilerimiz her zaman kazanacak,ayçiçek alım fiyatları ise bu yıl geçen yılın altında kesinlikle olmayacaktır" dedi.
Muhabir: Süleyman Özaydın
Yayıncı: Haluk Yüksel - BALIKESİR