Mersin'deki Dolu Felaketi

Son Güncelleme:

Dolu felaketinden zarar gören üreticilere sulama suyunda yüzde 50 indirim

Mersin'in merkez Mezitli Belediyesi, Nisan ayında  yaşanan dolu felaketinden zarar gören üreticilere sulama suyunda yüzde 50 indirim yapacak.


Mezitli Belediye Meclisinin Temmuz ayı toplantısı, Başkan Uğur Yıldırım başkanlığında açılış ve yoklama yapılarak başladı.


Bir önceki birleşim tutanak özetinin görüşülmesinin ardından Tepeköy Belediyesi'nin 2013 yılı sulama suyu sezonunda uygulanacak olan sulama suyu ücret tarifesi değişikliğine ilişkin meclis kararına 6360 sayılı Yasa gereğince gerekli onayın verilmesiyle ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu kararına istinaden, dolu afetinden zarar gören üreticiler  için 40 TL olan sulama suyu ücretinin dönüm başına 20 TL olarak belirlenmesine karar verildi.


Toplantıda ayrıca Aqua Park'ın 2013 yılında belediye tarafından işletilmesi halinde,  park giriş ücret tarifesinde değişiklik yapılmaması yönündeki plan ve bütçe komisyonu kararı   kabul edildi.


Meclis, bir sonraki toplantısını 2 Eylül 2013 Pazartesi günü yapacak. - Mersin

Kaynak: AA