Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam

Son Güncelleme:

Mısırlı düşünür Umara: "Mısır ordusunu, masum göstericileri hedef alarak ateş açmaya yönelten faşistler, İngilizlerin Mısır işgalinden bu yana benzeri görülmemiş bir hata işliyor"

Mısırlı düşünür Dr. Muhammed Umara, Mısır ordusunu, masum göstericileri hedef alarak ateş açmaya yöneltenlerin, İngilizler'in Mısır işgalinden bu yana benzeri görülmemiş bir suç işlediklerini belirtti.


Dr Umara, Mısır'da yaşanan katliamlara ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaya tepki göstererek, Mısır ordusunun tarihinde ilk kez "Barışçıl gösterilere müdahale edip halkı katlettiğini" ifade etti.


Barışçıl gösteri yapmanın, tüm uluslararası kanunlar, anayasa ve demokrasilerde meşru bir hak olduğunu vurgulayan Umara, şunları kaydetti:


"Mısır ordusu, şimdi yaşandığı gibi bir şekilde müdahale ederek, Mısır halkının kanının akıtılmasına ortaktır. Bunun Mısır'da yaşananlara olumsuz etkileri olacaktır. Mısır ordusunu, masum göstericileri hedef alarak ateş açmaya yönelten faşistler, İngilizler'in Mısır işgalinden bu yana benzeri görülmemiş bir hata işliyorlar." - Kahire

Kaynak: AA