Namazı camide kıldılar, bisikletleri kaptılar
Sorgun ilçesinde ramazan ayı boyunca beş vakit namazı camide kılan öğrenciler ödüllendirildi.
Sorgun ilçesinde ramazan ayı boyunca beş vakit namazı camide kılan öğrenciler ödüllendirildi.
Salih Paşa Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaz tatilindeki öğrencilere namazı ve camiyi sevdirmek için başlatılan uygulama kapsamında bayram namazı sonrasında tören düzenlendi. Cami bahçesindeki törende konuşan Kaymakam Levent Kılıç, iki yıldır bu projeyi uygulayan Salih Paşa Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği yöneticilerine teşekkür etti.
Camide namaz kılan çocuklara her bir vakit namazı için ayrı puan verildiğini ve bu puanların karşılığında çocukların ödüllendirildiğini anlatan Kılıç, şöyle devam etti:
"Uygulama ile öğrencilere namaz ve cami sevgisi aşılanmaya çalışılıyor. En yüksek puan alana bisiklet, diğerlerine de tablet bilgisayar ve futbol topu hediye edilecek. Bu öğrenciler sadece camiye gelmekle kalmadılar. Ramazan ayı boyunca iftarlarını birlikte yaptılar. Hatta bir iftara beni de davet ettiler. Çocuklarımız için çok güzel bir sosyal etkinlik oldu. Seneye inşallah daha farklı uygulamalara devam edileceğini düşünüyorum."