Npd Köln'de Umduğunu Bulamadı

Son Güncelleme:

Aşırı sağcı NPD'nin sözde protesto turu Köln'de yoğun tepkiyle karşılandı.

Aşırı sağcı NPD'nin sözde protesto turu Köln'de yoğun tepkiyle karşılandı. Partililerin okuduğu bildirilere tepki gösteren Köln halkı, 'Aramızda ırkçılara yer yok' mesajı verdi.


AVRUPA Birliği ve Euro'yu protesto bahanesiyle Almanya çapında 52 kenti kapsayan bir tur gerçekleştiren aşırı sağcı NPD partisi üyeleri, Köln'de umduğunu bulamadı. Tur için özel hazırladıkları propaganda kamyonuyla kent merkezindeki Heumarkt Meydanı'na gelen 10 partili, alana geldiklerinde karşıt göstericilerden oluşan yaklaşık 250 kişilik bir grupla karşılaştı. Partililerin yanı sıra kamyondaki hoparlörlerden çeşitli müzikler çalarak bildiriler yayınlayan NPDliler, Almanya'da yaşanan olumsuzluklara tüm Almanlar'ın karşı koyması yönünde çağrıda bulundular.


SESLERİNİ BASTIRDILAR


Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı meydanın diğer tarafında toplanan karşıt gruptakiler ise, sloganlar ve düdüklerle gürültü yaparak NPDliler'in seslerini bastırdı. Irkçılık karşıtı göstericiler, 'Naziler dışarı', 'Çocuklarınız da bizim gibi olacak', 'Anayasayı Koruma Teşkilatı olmasaydı, siz de burada olamazdınız' gibi sloganlar attılar. Göstericiler NPD kamyonunun meydandan ayrılmasının ardından olaysız şekilde dağıldılar.

Kaynak: DHA