Özcan, 19 Mayıs'ı Kutladı
Opr. Dr. Mehmet Özcan, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir yazılı açıklama yaparak 19 Mayıs'ı kutladı.
Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir yazılı açıklama yaparak 19 Mayıs'ı kutladı.
Açıklama şöyle;
''19 Mayıs 1919 Bir Milletin ''Tam Bağımsızlık'' adına aynı duygularla bir araya gelerek attığı ilk adımın tarihidir.''Bağımlılığı ve kısmi de olsa bağımlılığı'' reddeden ve bu onurlu adımı canları pahasına atan, Atalarımızın bizlere miras bıraktığı ''Tam Bağımsızlık, Özgürlük'' kavramlarını, bu duyguları unutmadan davranışlarını geliştirmesi, yönlendirmesi için Atatürk tarafından özellikle ' bu düşünce mirasına sahip çıkması için gençlere emanet edilmiştir.19 Mayıs Bayramımız bu emanetin şölenidir.
19 Mayıs bizim bayramımızdır. Kutlama biçimi; şartlar ne olursa olsun, kendi olgunlaşma sürecini tamamlayıp, kendi biçimini bulacaktır. Bu toplumsal duyuşun önüne hiç bir şey geçemez. Buna inanıyor ve bu anlamda gençlerimize güveniyorum.
Bu nedenle bütün gençlerimizin ve ülkemin Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, gençlerimizin coşkusunun önlerine çıkan tüm engelleri aşmasını diliyorum.''