P. Karşıyaka FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde güç sıralamasında zirvede

Son Güncelleme:

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezonun başlamasıyla birlikte güç sıralaması da yayınlandı. P. Karşıyaka, E Grubu'ndaki ilk maçında Filou Oostende'yi mağlup ederek zirveye yerleşti. Diğer Türk temsilciler TOFAŞ, Galatasaray ve Bursaspor ise farklı sıralamalarda yer aldı.

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezonun başlamasıyla her yıl geleneksel olarak yapılan sezonun ilk güç sıralaması da yayınlandı ve P. Karşıyaka listenin zirvesinde yer aldı.


FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi E Grubu'ndaki ilk maçında Belçika ekibi Filou Oostende'yi 94-77 mağlup ederek Avrupa macerasına galibiyetle başlayan P. Karşıyaka, her yıl geleneksel olarak FIBA Şampiyonlar Ligi tarafından yayınlanan güç sıralamasında 32 takım arasından kupayı kazanmaya aday en güçlü takım olarak gösterildi. Turnuvadaki diğer Türk temsilcilerinden TOFAŞ, 13. sırayı alırken, sezona mağlubiyetle başlayan Galatasaray 20. sırada yer aldı. Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde tarihinde ilk kez mücadele eden ve ilk hafta Breogan'a kaybeden Bursaspor ise 26. sırada kendine yer buldu.


Sıralamanın tamamı ise şu şekilde:


1. P. Karşıyaka


2. Unicaja


3. JDA Dijon


4. Lenovo Tenerife


5. PAOK


6. AEK


7. Darüşşafaka


8. Bertram Derthona Tortona


9. SIG Strasbourg


10. King Szczecin


11. Le Mans


12. Promitheas Patras


13. TOFAŞ


14. Rio Breogan


15. UCAM Murcia


16. EWE Baskets Oldenburg


17. Rytas Vilnius


18. Falco Vulcano Szombathely


19. MHP RIESEN Ludwigsburg


20. Galatasaray EKMAS


21. VEF Riga


22. Filou Oostende


23. Banco di Sardegna Sassari


24. Igokea


25. Cholet Basket


26. Bursaspor


27. Peristeri


28. BK Opava - İZMİR

Kaynak: İHA