Petrol Baronu Vekselberg: "Petrol Fiyatları Orta Vadede 40 Doların Üzerine Çıkacak"
Son Güncelleme:
Dünyanın en zengin petrol baronlarından birisi olan Vekselberg, "Petrol fiyatı orta vadede 40 dolar seviyesinin üzerine çıkacak" dedi.
Dünyanın en zengin petrol baronlarından birisi olan Vekselberg, "Petrol fiyatı orta vadede 40 dolar seviyesinin üzerine çıkacak" dedi.
Milyarder iş adamı Viktor Vekselberg, Vedomosti gazetesine yaptığı açıklamada, petrol fiyatının orta vadede 40 dolar/varil seviyesinin üzerinde olacağına inandığını söyledi.
Vekselberg, "Orta vadede petrol fiyatının 30 dolar/varil seviyelerinde kalacağına inanmıyorum. Petrol üretim teknolojisinde büyük bir değişiklik, arz-talep dengesini etkileyecek bir gelişme yaşanmadığı takdirde 30 dolar/varil yeterli bir fiyat değil. Bana göre bu yıl içinde petrol fiyatı 40 dolar/varil seviyesinin üzerine geri gelecek" diye konuştu.
Kaynak: enerjienstitusu.com