Riyad'da erken uyarı sonrası halka sığınma uyarısı yapıldı, patlama sesleri duyuldu
Riyad'da erken uyarı sisteminin devreye girmesinin ardından patlama sesleri duyuldu; yetkililer sakin olmalarını ve güvenli alana geçmelerini istedi. Sivil Savunma Müdürlüğü kısa süre sonra Riyad'daki tehlikenin geçtiğini duyurdu, tehlikenin niteliğine ilişkin bilgi verilmedi.
Husilerin hedefindeki Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da erken uyarı sisteminin devreye alınmasının ardından patlama sesleri duyuldu.
Sivil Savunma Müdürlüğünün ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamada, Riyad için erken uyarı sisteminin devreye girdiği belirtildi.
Görgü tanıklarının aktardığına göre, saldırı uyarısı sonrası Riyad'da patlama sesleri duyuldu.
Yetkililer, uyarı mesajı alanların sakin olmalarını ve resmi makamların talimatlarına uymalarını istedi.
Tehlike ortadan kalkana kadar en yakın güvenli alana geçilmesi, bina içindeki pencerelerden uzak durulması ve ev ya da binalardan çıkılmaması tavsiye edildi. Dışarıda bulunanların ise en yakın binaya girmeleri ve sağlam bir bariyerin arkasına sığınmaları istendi.
Sivil Savunma Müdürlüğü: Riyad'daki tehlike geçti
Sivil Savunma Müdürlüğü, erken uyarı sisteminin devreye alınmasından kısa süre sonra yaptığı ikinci açıklamada, "Riyad'daki tehlikenin" geçtiğini duyurdu.
Açıklamada, "tehlikenin" niteliğine ilişkin ise bilgi verilmedi.
İran destekli Husiler, 2014'ten bu yana başkent Sana dahil Yemen'in bazı bölgelerinin kontrolünü elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu ise 2015'ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.