Rize'ye 30 Milyon Euro'luk Dev Yatırım

Son Güncelleme:

Türkiye'nin En İyi İlk 5 Projesi Arasına Giren Avrupa Birliği Destekli Proje İle Rize'ye 30 Milyon Euro'luk Dev Yatırım Geliyor.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Rize'ye kazandırılan 30 milyon Euro'luk dev yatırımı değerlendirdi.


Rize'ye Yapılacak olan 30 milyon Euro'luk dev yatırımdan bahseden Bakırcı; Avrupa birliği IPA mali yardımları kapsamında geliştirilen bu proje kapsamında İçme Suyu olarak; su alma yapıları, arıtma tesisi, ana isale hattı, depolar, şehir şebekesi. Atık su olarak; atık su arıtma tesisleri, deniz deşarjı ve ayrıca yağmur suyu sistemleri ile ilgili öncelikli tüm altyapı problemleri çözüme kavuşturulabilecektir.


Ekonomik ömrünü tamamlamış içme suyu şehir şebeke hattı değişimi ( 250 km ) , 5 adet yeni içme suyu deposu yapılacak. Proje kapsamında şebeke noktaları belirlenerek kayıp kaçak tespiti yapılarak akıllı su yönetimine geçilecek.


2 adet derin deşarj sistemi yapılarak kanalizasyon atıklarıyla ilgili sorunlar tamamı ile giderilecek. Mevcut kanalizasyon hatlarının tamamı değişecek.


Toplam bütçesi 10 milyon Euro'dan - 80 milyon Euro'ya kadar olan projede, bütçenin %85'i Avrupa birliği hibesi, %7'si bakanlık hibesi geri kalan %8'lik kısmını da hibeyi almayı hak kazanan kurumun eş finansmanı olarak kararlaştırılmıştır. Bu Rize'ye alt yapı hizmeti olarak toplamda 30 milyon Euro gibi bir kaynağın aktarılması demektir.

Kaynak: Bültenler