RTÜK Başkanı: Medya, kaynağı belirsiz bilgilere yer vermemeli

Son Güncelleme:

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Kayseri'deki olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, medyanın bilinçli veya bilinçsiz olarak oluşan bilgi kirliliği ortamından uzak durması gerektiğini belirtti. Şahin, sosyal medyada yayılan asılsız iddialara itibar edilmemesi ve sadece resmi açıklamalara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK ) Başkanı Ebubekir Şahin, Kayseri'deki olaylara ilişkin, "Medyamız bilinçli veya bilinçsiz olarak oluşan bilgi kirliliği ortamından uzak durmalı, kaynağı belirsiz bilgilere haber bültenlerinde yer vermemelidir." ifadesini kullandı.

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kayseri'de münferit bir olay üzerinden yeni bir provokasyon girişiminin, ülke olarak dikkatle takip edildiğini belirtti.

Mültecilerle ilgili asılsız iddiaların yayıldığı, büyük bir bilgi kirliliğinin yaşandığı ortamda gerçek olayın seyrini çoğu kimsenin görmediğini bildiren Şahin, şunları kaydetti:

"Devletimizin yetkili birimleri anılan olaya ilişkin gerekli idari ve hukuki süreçleri titizlikle sürdürmektedir. İlgili mahkeme söz konusu olaya ilişkin yayın yasağı kararı almıştır. Konu hakkındaki çoğu sosyal medya kaynaklı yanlış bilgilere itibar edilmemesi, yalnız ve yalnız yapılan resmi açıklamaların dikkate alınması gerekmektedir.

Sosyal medyayı ustalıkla manipüle eden odakların oyununa gelmemek millet olarak faydamıza olacaktır. Medyamız bilinçli veya bilinçsiz olarak oluşan bilgi kirliliği ortamından uzak durmalı, kaynağı belirsiz bilgilere haber bültenlerinde yer vermemelidir."

Kaynak: AA