Sabotaj İddialarına Yalanlama
İnegöl Kaymakamı Ali Akça, tarihi Beylik Hanı'nı kül eden yangının sobataj olduğuna inanmadığını söyledi.
İnegöl Kaymakamı Ali Akça, tarihi Beylik Hanı'nı kül eden yangının sobataj olduğuna inanmadığını söyledi.
BESOB Başkanı Arif Tak, İnegöl Kaymakamı Ali Akça'yı makamında ziyaret ederek, hem Beylik Hanı'nda meydana gelen yangın dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti, hem de yeni görevinde başarılar diledi. Tak,
"Pazar günü İnegöl'de bir felaket yaşandı. Orada da sizlerin nasıl çalıştığınızı, ilgi ve alakanızı gördük. Dükkanları yanan arkadaşlarımızın yaraları muhakkak sarılacaktır. Can kaybı olmadı, ona şükrediyoruz. Siz burada devletimizin temsilcisisiniz. Dolayısıyla elinizden gelen yardımı esirgemeyeceğinizden eminiz. Biz de BESOB olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Bursa'da 105 bin esnafı temsil ediyor. Yaklaşık 85 bin üyeye sahip bir kuruluşuz" dedi.
Kaymakam Akça ise, "Yangın raporu bugün elimize ulaştı. Teknik olarak yangının çıkış sebebi belirlenememiş, yani itfaiyemiz bir sonuca ulaşamamış. Ciddi bir yangın olduğu için, elektrik kontağından desek, o tespit edilememiş, bacadan sıçrayan herhangi bir kıvılcımdan destek, o da tespit edilememiş. Tespit edilemediği için arkadaşlarımız bunu rapora yazmamışlar" diye konuştu.
Kamuoyunda konuşulan sabotaj iddialarını da değerlendiren Akça, "Sabotaj iddiaları vatandaşımız arasında konuşuluyor. Zaman zaman ben de şahit oldum. Ama bir şeye sabotaj demek için, muhakkak onunla ilgili bir bulgu, delil olması lazım. Böyle bir delil olmadıktan sonra sabotaj demek çok doğru değil. Bu iddialar delillerle desteklenirse bir anlam ifade eder. Ben sabotaj olduğunu kesinlikle değerlendirmiyorum" şeklinde konuştu. - BURSA