Sağlıkta İlk Dokuz Ay Bol Bol "DİYET" Yaptık
Bu yılın ilk dokuz ayında yazılı basında 256 binden fazla sağlık haberi yayınlanınrken, ilk sırada beslenme üzerine yapılan haberlerin olduğu saptandı.
Medya Takip Ajansı Interpress tarafından sağlık haberlerini kapsayan araştırmada, toplam 45.364 haberle gündeme gelen beslenme haberleri içinde diyet ve obezite konularının ise 26 binden fazla haberle öne çıktığı belirlendi. Çağımızın amansız hastalıklarından kanserin de 24.440 haberle sağlık gündeminin ikinci sırasında yer aldığı ortaya çıktı. Günümüzün kronik hastalıklarından olan şeker sağlık sayfalarında 23.710 habere konu olurken, günümüzün en tehlikeli hastalıklarından biri olan hipertansiyon haberlerinin ise yazılı mecrada 12.618 kez yayınlandığı tespit edildi. Yapılan araştırma sonuçlarına göre kalp damar hastalıklarının ise, toplam 7.383 haber ile gündeme geldiği anlaşıldı.
Astım ve AIDS haberlerinde şok artış
Interpres'in, iki bini aşkın gazete ve dergiden elde ettiği verilere göre, yıl başından bu yana Türkiye'de özelikle astım ve AIDS haberlerinde artış olduğu gözlenirken, astım haberlerinin 7.288'e, AIDS'in ise 2.984 habere ulaştığı tespit edildi. Aynı araştırmada sağlık haberleri arasında 5 bin haberi geçen otizm ile tüp bebek konularının da hızlı bir artış gösterdiği belirlendi.
Şifalı Bitkiler umut olmaya devam ediyor
Sağlık sorunlarına eski zamanlardan beri alternatif olan bitkiler ve meyveler üzerine her geçen yıl daha çok haber yayınlanırken, Ocak ayından bu yana yazılı mecralarda 'Şifalı Bitkiler' başlığı altında çıkan haber sayısının 5 bini aştığı saptandı.