Şanlıurfa Cezaevi'nden Nakiller Başladı (3)
Şanlıurfa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde, saat 13.00'ten itibaren tutuklu ve hükümlüler, dışarıda bekleyen yakınları ile görüştürülmeye başlandı.
Şanlıurfa CEZAEVİ'NDEN NAKİLLER BAŞLADI (3)
TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ YAKINLARI GÖRÜŞMEYE BAŞLADI
Şanlıurfa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde, saat 13.00'ten itibaren tutuklu ve hükümlüler, dışarıda bekleyen yakınları ile görüştürülmeye başlandı. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyelerinin inceleme yaptığı cezaevinden çıkan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, polis barikatlarının dışında bekleyen kalabalığın yanına gitti ve görüş günü olan tutuklu ve hükümlü yakınlarının içeri alınacağını söyledi. Başsavcı Yalçın, görüş günü olmayanların beklememesini isterken, tutuklu ve hükümlü yakınlarının kendisine yönelttiği soruları cevapladı.
Cezaevinde her şeyin kontrol altında olduğunu, tutuklu ve hükümlülerin sağlık durumlarında bir sorun bulunmadığını söyleyen Başsavcı Yalçın, "İçeride her şey kontrol altında. Meraklanacak, endişe edecek bir durum bulunmuyor. Sizlerin de rahat olmasını istiyorum. Bugün TBMM heyetinin incelemesi nedeniyle görüşlerin başlaması gecikti. Şu andan itibaren görüş günü olanların yakınlarını sırayla içeri alacağız. Sakin olun ve sıranızı bekleyin" dedi.
Başsavcı Yalçın gazetecileri, cezaevinden kaç tutuklu ve hükümlünün başka cezaevlerine nakledildiği ve bu kişiler arasında siyasi tutuklu bulunup bulunmadığı sorusunu yanıtsız bıraktı.
DHA(HK/AAA) - Şanlıurfa