Sıfır Araç Satışları Durma Noktasında
Siirt'te sıfır araç satışlarının durma noktasında olduğunu belirten işletmeci Seyrin Özer, "17 Aralık Operasyonu bizleri de vurdu" dedi.
Siirt'te sıfır model araçları satan esnaflar krizde olduklarını söylediler. Vatandaşların ikinci el araba alıp sattıklarını belirten galeri sahipleri, Türkiye'de yaşanan olumsuzluklardan ötür araba sektörünü ciddi şekilde etkilendiğini söylediler. Siirt'in önemli galericilerinden biri olan Seyrin Özer ise 2014 yılında sıfır araçlarında satışlarının durma noktasına geldiğini ve daha önce ayda 20-25 adet araç satarken 2014 yılında sadece 10 adet araç satabildiklerini açıkladılar.
17 Aralık operasyonun araç satışlarını etkilediğini iddia eden Seyrin Özer, "Bizler şuan özellikle sadece özürlü araçlar satabiliyoruz. Bunun yanında şirketlere acil olan araçlarında satıyoruz. Ancak şuan vatandaşlar sıfır araba almıyor, genellikle ikinci el arabaları alıp satıyorlar" dedi.
Muhabir: M. Yücel DURAK