Silifke'de Termik Santral Tepkisi
Silifke'nin Akdere Beldesi'nde yapılması planlanan termik santral toplantısı, durumu protesto eden bir grup tarafından engellendi.
Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Akdere Beldesi'nde yapılması planlanan termik santral bilgilendirme toplantısı, durumu protesto eden bir grup tarafından engellendi.
Akdere'de termik santral yapacak özel firma tarafından belde kahvesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Kömürle çalışacak termik santrallere karşı olan çevreciler, toplantıyı protesto ederek yetkilileri kahveye sokmadı. Geniş güvenlik önleminin alındığı kahve içerisi ve dışarısında, çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar, ellerinde dövizler ve sloganlarla termik santrallere tepki gösterdi.
Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Dr. Hüdaverdi Arslan, kahveye gelerek kalabalığın sloganları ve alkış protestoları arasında bir konuşma yaptı. Bilgilendirme toplantısına devam etmek isteyen firma yetkilileri, kahveden jandarma barikatı altında çıkarıldı. Bu sırada çevreciler ile firma yetkilileri arasında arbede çıktı. Gerilimin artması üzerine jandarma kahveye giriş ve çıkışları kapattı. Eylemcilerin dağıtılmasının ardından görevliler beldeden uzaklaştırıldı. - Mersin/ Silifke