'Şimdi Düşünme Zamanı Sergisi'

Son Güncelleme:

Ankara'da ilköğretim öğrencilerinin yeteneklerini sergilediği, teknoloji ve tasarım dersindeki çalışmalarının gösterildiği 'Şimdi Düşünme Zamanı' sergisini büyük ilgi gördü.

Ankara'da ilköğretim öğrencilerinin yeteneklerini sergilediği, teknoloji ve tasarım dersindeki çalışmalarının gösterildiği 'Şimdi Düşünme Zamanı' sergisini büyük ilgi gördü.


İlköğretim Okulları Teknoloji ve Tasarım Dersi öğrenci çalışmalarının sergilendiği 'Şimdi Düşünme Zamanı' sergisi Ankamall'de açıldı. Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği sergide öğrenciler, çalışmalarını sergiyi gezenlere anlatmak için yarıştı. Çok heyecanlı olduğu gözlenen öğrenciler, birbirinden ilginç projeleri nelerden esinlenerek yaptıklarını anlattı. Bir öğrenci, engelli bir komşusunu düşünerek, yaptığı engelli tombalasını sergiyi gezenlere hevesle anlattı. Bir diğer öğrenci ise, annesini düşünerek, kıyafetleri mikroplardan arındırmak için yaptığı buhar makinasından sergiyi gezenlere bahsetti.


Türk Patent Enstitüsü Başkanı Habip Asan ise, "Bugün burada göreceğimiz projeler, bize şunu hatırlatıyor, Türk insanına şans verildiği, imkan tanındığı zaman neler yapabileceğini görüyoruz" dedi.


Çok yakın bir zamanda uluslararası fuarlarda altın ve gümüş madalyalar kazandıklarını hatırlatan Asan, "Her zaman başarılı sonuçlar alarak, Türkiye'ye döndük. Ben bu gençlerimizin sadece bugün burada olduğu gibi, ulusal yarışmalarda değil uluslararası yarışmalarda da


yarışmalarını ve bu imkanların onlara tanınmasının önemli olduğunu Türk Patent Enstitüsü olarak bu tür çalışmalar içinde olduğumuzu belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA