Snapdragon 810'da Sorun Çıktı

Son Güncelleme:

Qualcomm'un en hızlı mobil işlemcisinde ortaya çıkan sorun, 2015 amiral gemilerini etkileyecek mi?

Qualcomm'un yeni işlemcisi 'da yaşanan aşırı ısınma ve yavaşlama sorununun; işlemcinin LG, Samsung ve Sony'nin bir sonraki amiral gemisi telefonlarında kullanılmasına engel olabileceği iddia edildi.


'nin kaynağına göre "Qualcomm, çözülmesi zor sorunlarla karşı karşıya. Snapdragon 810, belirli bir voltaja ulaştığında aşırı ısınabiliyor. Bunun yanında RAM denetimindeki sorunlar nedeniyle yavaşlayabiliyor. Adreno 430 GPU'nun sürücüsünde de bir hata olduğu söyleniyor."


Kaynağa göre bu sorunlar, işlemcinin 2015'te çıkması beklenen , ,vegibi bir sonraki nesil telefonlarda kullanılma durumunu şüpheye düşürüyor. Samsung ve LG'nin yeni telefonlarında UHD ekran ve 64-bit mimari kullanmak isteyeceğini düşünürsek bu durum, telefon üreticilerinin de işini zorlaştıracak gibi görünüyor.

Kaynak: Chip.com.tr