Sultanbeyli'de İstanbulensis Şiir Festivali
İstanbulensis çiçeğini konu alan İstanbulensis Şiir Festivali, 7-10 Mart tarihleri arasında Sultanbeyli'de gerçekleştirilecek.
İstanbulensis çiçeğini konu alan İstanbulensis Şiir Festivali, 7-10 Mart tarihleri arasında Sultanbeyli'de gerçekleştirilecek.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 1982 yılında İngiliz bilim adamı Brian Mathew tarafından yeni bir çiğdem çeşidi olarak dünyaya tanıtılan ve adını yetiştiği şehir olan İstanbul'dan alan İstanbulensis çiçeğinin açtığı mevsimin yaşanıldığı hatırlatıldı.
Dünyada "sadece" İstanbul'da ve ilçe olarak Sultanbeyli sınırlarındaki Aydos ormanlarında her yıl şubat ayı sonlarında ve mart başlarında görülen İstanbulensis'in, sarı rengiyle baharın gelişini müjdelediği ifade edilerek, çiçeğin Sultanbeyli Belediyesinin yeni logosu olduğu da anımsatıldı.
Sultanbeyli Belediyesinin geçen yıl 13 şairin katılımıyla düzenlediği şiir gecesini, bu yıl uluslararası alana taşıyarak İstanbul'un çiçeğini dünyaya duyuracağı belirtilen açıklamada, Türkiye ve 12 değişik ülkeden toplam 29 şairin İstanbulensis Şiir Festivali'ne katılacağı kaydedildi.
Festivalde şiir dinletilerinin yanı sıra, şairlerin 8 okulda öğrencilerle bir araya geleceği, ayrıca "Modern İnsanın Şiir Arayışı Paneli" düzenleneceği bildirilen açıklamada, festival kapsamında, 6 farklı ülkeden 6 kadın şairin katılımıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir program hazırlanacağı da duyuruldu.
- İSTANBUL