Suriye'deki Işid Hedeflerine Saldırı

Son Güncelleme:

Ürdün Hükümet Sözcüsü Momeni: "IŞİD örgütüne yönelik düzenlenen saldırılara destek vermeye devam edeceğiz"

Ürdün Medya ve İletişimden Sorumlu Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Momeni, ülkesinin IŞİD örgütüne yönelik operasyonlara destek vermeyi sürdüreceğini belirtti.


Momeni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "IŞİD'e yönelik saldırılara destek vermeye devam edeceğiz. Operasyon, diğer terör örgütlerini de kapsayacak" dedi.


Örgüt militanlarının defalarca Ürdün sınırını geçme girişimlerinde bulunduğunu kaydeden Momeni, "Ürdün sınırdan geçmek isteyen ve yakalanan bazı IŞİD militanlarının terör faaliyetleri düzenleyecekleri anlaşıldı. Ürdün bu operasyona ülke sınırındaki silahlı grupların tehlikesini etkisiz hale getirmek için katıldı" ifadelerini kullandı.


Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de katılımıyla ABD, Suriye'de bugün hava saldırıları başlattı. - Amman

Kaynak: AA