Suriyeli Öğrencilere Konteyner Sınıf
Son Güncelleme:
Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki çadır kentte Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü çadırların yerine konteyner sınıf kuruldu
Yayladağı ilçesinde Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) arazisindeki çadır kentte Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü çadırların yerine konteyner sınıf kuruldu.
Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan 3 bin 500 Suriyeli'nin yaşadığı YİBO arazisindeki çadır kentte, 700 öğrenci 12 çadırda eğitim gördü.
İhtiyaca cevap veremediği için kaldırılan çadırların yerine 24 konteyner yerleştirildi. Klima da takılan konteynerler, dikiş nakış ve Türkçe kursları için de kullanılacak.
Çevre düzenlemesi süren konteynerler yeni eğitim döneminde Suriyeli öğrencilere hizmet verecek.
Türk Kızılayı'nın oluşturuğu çadır kentte kalanların ihtiyacı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından karşılanıyor. - Hatay
Kaynak: AA