Suriyelilere TIR Dolusu Yardım
Florya İşadamları Derneği Yayladağı ilçesindeki evlerde kalan Suriyelilere 1 TIR yardım malzemesi dağıttı.
Florya İşadamları Derneği (FİADER), "Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyası kapsamında Yayladağı ilçesindeki evlerde kalan Suriyelilere 1 tır yardım malzemesi dağıttı.
Yardımların İstanbul'da toplanarak Hatay'a geldiğini belirten derneğin yönetim kurulu üyesi Tolga Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla Yayladağı ilçesine yaklaşık bin kişilik yardım malzemesi getirdiklerini söyledi.
Yayladağı'nda kendi imkanlarıyla evlerde kalan Suriyelileri ziyaret ettiklerini ve yardımları dağıttıklarını ifade eden Güven, şunları kaydetti:
"İstanbul'dayken buraya bakışımızla, geldiğimizde gördüğümüz tablo çok farklı. Kuru gıda, battaniye, kıyafet ve çocuklara çikolata, oyuncak gibi şeyler getirdik. Ama buradaki insanların bir eve lazım olacak her şeye ihtiyacı var. Bir eve girdik, yemek yiyecek kaşıkları bile yok. Yatacakları yatak yok, battaniyelerin üzerinde yatıyorlar. Bir evde 40 kişinin kaldığı dahi söyleniyor. Milletimizden daha fazla fedakarlık bekliyoruz."
Muhabir: Erdal Türkoğlu/ Kerem Kocalar
Yayıncı: Tevfik Işık - HATAY