Tekirdağ'da Barajların Doluluk Oranı Artıyor

Son Güncelleme:

Yağışlar, Tekirdağ'daki baraj ve göletlerin doluluk oranını artırdı, su tasarrufu önem kazandı.

Tekirdağ'da geçen yıl kuraklık nedeniyle su seviyesi kritik düzeye düşen baraj ve göletlerin doluluk oranı, yağışların etkisiyle arttı.

Kuraklık nedeniyle geçen yıl Naip Barajı ve Türkmenli Göleti'nde su seviyesi kritik düzeye gerilerken, Yeşiltsırt ve Çakıl göletleri tamamen kurumuştu.

Bu yıl etkili olan yağışların ardından Naip Barajı ve Türkmenli Göleti'nde doluluk oranı yüzde 14'e yükseldi, Yeşiltsırt ve Çakıl göletleri de yeniden su tutmaya başladı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Konukcu, son yağışların su kaynaklarına olumlu katkı sağladığını söyledi.

Konukcu, yaz döneminde bazı barajlarda doluluk oranlarının yüzde 1'in altına kadar düştüğünü belirterek, "Şu anda Çokal Barajı'nın yüzde 60'ı geçmiş olması, Karaidemir Barajı'nın yüzde 10 civarında olması, Türkmenli Göleti'nin yüzde 14 civarında ve Naip Barajı'nın ise yüzde 14 civarına gelmesi gerçekten sevindirici bir haber." dedi.

Yağışların sürmesi halinde barajlardaki su seviyesinin yükselmeye devam edeceğini ifade eden Konukcu, su tasarrufunun bu dönemde daha da önemli hale geldiğini vurguladı.

Konukcu, evlerde yüzde 50'ye kadar su tasarrufu yapılabileceğini belirterek, vatandaşların tedbirli davranması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA