Komünist başkan Kadıköy'de ne kadar oy aldı? İşte sonuçlar

Son Güncelleme:

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun TKP'den İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı adayı olması gündem olmuştu. Seçim öncesi "Kazanacak olan biziz." diyen Maçoğlu, oyların yüzde 10.01'ini aldı ve resmi olmayan sonuçlara göre seçimleri 3. sırada tamamladı. Maçoğlu, sonuçların ardından Kadıköylülere teşekkür ederek "Mevcut durum gösterdi ki iktidar yönetemiyor." dedi.

TKP'nin Kadıköy'den aday gösterdiği Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, sandıkların tamamına yakınının sayılmasıyla yüzde 10.01'lik oy oranına ulaşarak seçimlerde 3. oldu. Seçimlerin galibi ise yüzde 68.71 oy oranına ulaşan CHP adayı Mesut Kösedağı oldu.

"EŞİTLİK, ÖZGÜRLÜK VE ADALET MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Kadıköy'den aday yapılması tartışmalara neden olan Maçoğlu, gelen sonuçlar sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunarak Kadıköylülere teşekkür etti. Ülkenin her yerinde eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesine devam edeceklerini belirten Maçoğlu şu ifadeleri kullandı:

"İlk günden beri bizi yalnız bırakmayan, güler yüzü ile bize kapısını açan Kadıköylülere, yanımızda olan tüm dostlarımıza çok teşekkür ederiz. Mevcut durum gösterdi ki iktidar yönetemiyor. Önümüzdeki süreçte de ülkenin her yerinde eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelemizi sürdüreceğiz."

HABERLER.COM YAYININDA "KAZANACAK OLAN BİZİZ" DEMİŞTİ

Sandıkların tamamına yakınında yapılan sayıma göre 30 bin 786 oy alan Maçoğlu, seçimlerden önce konuk olduğu Haberler.com YouTube kanalında "Halk kitleleri, sanatçılar, kurumlar arasındaki çalışmayı büyüttüğümüzde inanın kazanacağız." diyerek şunları söylemişti:

"Bizim dışımızda başka kurumların yaptığı bir ankette bile yüzde 20 başladığımıza dair açıklamaları oldu. Biz kazanacağımızı düşünüyoruz, yaptığımız çalışmalarda şu anda en azından sokaklarda, evlerde baktığımızda çok iyi bir oy oranına sahibiz. Yüzde 38'in üzerinde oy alan parti kazanacaktır, kazanacak olan biziz."