Traktörle Dünya Turuna Çıkan Güney Koreli Çiftçi Havza'da

Son Güncelleme:

Tarımsal sorunlara dikkat çekmek için traktör ile dünya turuna çıkan Güney Koreli çiftçi Kitae Kang, Samsun'un Havza ilçesine geldi.

Tarımsal sorunlara dikkat çekmek için traktör ile dünya turuna çıkan Güney Koreli çiftçi Kitae Kang, Samsun'un Havza ilçesine geldi.


Çiftçi bir ailenin çocuğu olan Güney Koreli Kitae Kang, dünya turunu 1 yılda tamamlamayı planladığını söyledi.


Dünya turuna Türkiye'den başlayan Kitae Kang, 2 ay daha Türkiye'de gezdikten sonra Çin ve Çin'in komşu ülkelerini gezmeyi planladığını belirtti.


27 Haziran'da Edirne'den başlayan ve 4 ay sürmesi planlanan yolculuğunun 2 aylık bölümü tamamladığını ve seyahat süresince Türk çiftlerinden yerel tarım uygulamaları hakkında bilgiler aldığını açıklayan Kang, "Güney Kore ile Türkiye dost bir ülke. Türkiye'nin Kore'ye çok desteği oldu. Türk halkı beni böyle gördüğünde çok şaşırıyor. Bana kibar yaklaşıyorlar. Her gittiğim yerde ikramda bulunuyorlar. Türk insanı çok sıcakkanlı" dedi.


Muhabir: Özgür Uyaroğlu/ Fatma Kalay


Yayıncı: Mehmet Kumcağız - SAMSUN

Kaynak: AA