Tunceli'de 2 Kişi Terörden Tutuklandı

Son Güncelleme:

Tunceli’de yasadışı DHKP/C örgütünün propagandasını yapmak, finans sağlamak, suçu ve suçluyu övmek iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişiden 2’si tutuklandı.

Tunceli'de yasadışı DHKP/C örgütünün propagandasını yapmak, finans sağlamak, suçu ve suçluyu övmek iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı.


Tunceli Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:


"DHKP/C terör örgütü faaliyetleri kapsamında "terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütüne finans sağlamak, suçu ve suçluyu övmek suçlarından" dolayı Cumhuriyet Savcısının talimatıyla yakalanarak gözaltına alınan 3 şahıstan; ikisi 10 Mayıs 2016 günü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.


Güvenlik güçlerimiz; bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla çalışmalarına aralıksız devam etmektedir." - TUNCELİ

Kaynak: İHA