Tunus'ta Terör ve Şiddetle Mücadele Konferansı
Tunus'ta sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin katılımıyla düzenlenen konferansta terör ve şiddete karşı koyma konuları ele alınacak Nahda Partisi konferansa katılmıyor.
- Tunus'ta sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin katılımıyla düzenlenen konferansta terör ve şiddete karşı koyma konuları ele alınacak
-Nahda Partisi konferansa katılmıyor
Konferansa, Cumhuriyet Kongresi Partisi, Tunus Demokratik ve Vatansever İşçi Partisi, Tunus'un Nidası Partisi ve Halk Cephesi Koalisyonu Partisi ile İslami hareketler katılıyor.
İki gün sürecek konferansta, terör ve şiddete karşı koymanın yolları ile eğitim ve medya konularının masaya yatırılacağı belirtildi.
Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Marzuki, Başbakan Ali el-Ureyyıd ve Kurucu Meclis Başkanı Mustafa bin Cafer'in yarınki kapanış oturumunda konuşması planlanıyor.
Konferansa katılan partiler ve İslami hareketlerin terör ve şiddetle mücadele konusunda ulusal sözleşme imzalamaları bekleniyor.
Nahda Partisi Yürütme Kurulu Üyesi Nureddin el-Arbavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, partinin konferanstan çekilme kararı aldığını söyledi.
Arbavi, çekilme kararına gerekçe olarak, "sözleşme metninde yer alan konuların, üzerinde tartışılmadan aylar önceden hazırlanması"nı gösterdi.
Siyasi partiler geçen Şubat ayında Demokratik Yurtseveler'in lideri Şükri Beliyd'in öldürülmesinin ardından şiddet ve terörle mücadele konferansı düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu. - Tunus