Turgutlu'da Hamile Kadının Darbedilmesi

Son Güncelleme:

CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş, Turgutlu'da spor yapan 4 aylık hamile Ebru Kaya Tireli'nin darbedilmesi olayının faili olarak tutuklandıktan 3 gün sonra serbest bırakılan Mehmet Tanrıbilen'in olayın ikinci mağduru olduğunu söyledi.

CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş, Turgutlu'da spor yapan 4 aylık hamile Ebru Kaya Tireli'nin darbedilmesi olayının faili olarak tutuklandıktan 3 gün sonra serbest bırakılan Mehmet Tanrıbilen'in olayın ikinci mağduru olduğunu söyledi.


Gazetecilere açıklamada bulunan Kayabaş, "Biz olayın meydana geldiği ilk andan itibaren Emniyet Müdürlüğü üzerinde devlet tarafından büyük bir baskı oluşturduğunu ve bununda ikinci bir mağdur yaratmaması gerektiğini söyledik. Biz bunu söylediğimiz de henüz gözaltındaki şahsın kim olduğunu hiç kimse bilmiyordu. Biz CHP yönetimi ve milletvekilleri olarak tepkilerimizi gösterirken Mehmet Tanrıbilen'in adını ağzımıza almadık." diye konuştu.


Cumhuriyet Halk Partisi'nin her zaman olduğu mazlumların yanında olacağını ifade eden Kayabaş, şöyle konuştu:


"Toplumumuzun vicdani ve ahlaki değerleri yüksektir. Şüpheli sıfatı ile gözaltına alınmış kişilerin maalesef kesin hüküm verilmeden sanki mahkeme kararını vermiş gibi suçlu ilan edilmesi ve sonrasında basın ve sosyal medya aracılığı ile linç edilmesi doğru değildir. Bu olayın ikinci mağduru Mehmet Tanrıbilen'dir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak üzerime düşen ne varsa Mehmet Bey'e iade-i itibar için yapmaya hazırız. Siyasiler olarak biz ne polis, ne savcı ne de hakimiz. Bu yüzden olayların kararını vermek ve birini tutuklatmak bizim kararımızda olan bir şey değil. Gerçek suçlunun ise gereken cezayı almasının sonuna kadar takipçisi olacağız."

Kaynak: AA