CHP'den istifa eden büyükşehir belediye başkanlarına bir yenisi eklendi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras CHP'den istifa ettiğini açıkladı. Aras'ın istifa paylaşımına, e-devlet'ten siyasi parti üyeliğini sonlandırdığı ekran görüntüsünü de eklemesi dikkat çekti.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP üyeliğinden ayrılarak görevini bağımsız sürdüreceğini açıkladı. Aras, şahsı üzerinden yürütülen siyasi tartışmaların kente katkı sağlamadığını belirtti.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TESK yönetimini ziyaret ederek kartlı ödeme komisyonlarına sınır getiren kanun teklifi verdi. Teklif, mikro ölçekli esnaf için sıfır, diğer esnaf için yüzde 0,50, diğer üye işyerleri için yüzde 0,75 komisyon öngörüyor.
CHP Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla partiden ihraç edilen Serkan Özcan, sosyal medya paylaşımında bu karardan onur duyduğunu ifade etti. Özcan, 'arınma' olarak adlandırılan sürecin aslında CHP'nin kendisini tasfiye etmesi olduğunu öne sürdü.
CHP Grup Başkan Vekili Sevda Erdan Kılıç, Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı'nın kiraladığı evde 7 milyon dolar ve 400 bin avro bulunduğunu belirterek iktidarı eleştirdi. Kılıç, muhalif olsalardı baskın ve gözaltı görüntülerinin medyaya servis edileceğini söyledi.
YENİ Parti Grup Başkanvekili Murat Emir, CHP YDK'da 48 kişinin ihraç edilmesine ilişkin "Hukukun kırıntısı kaldıysa Yargıtay'ın hem tedbiri kaldırması hem de bu saçma sapan gayrimeşru kararı yok sayması gerekir. Neyi bekliyor bilmiyoruz. Bir an evvel Yargıtay kararını vermelidir. ve o karar da mutlaka bu butlan kararının yok sayılması olmalıdır. Dolayısıyla bütün bu ihraçlar, bütün bu yapılanlar kendiliğinden yok hükmünde olacaktır" dedi.
CHP Sözcüsü Sarı, Özgür Özel'in TBB seçimi açıklamalarına yanıt verdi. Sarı, 864 kişilik delegasyonda 131 delegeyle kazandıkları iddiasını eleştirip TBB'nin Cumhur İttifakı'nın eline geçmemesi için Ayşe Ünlüce'yi desteklediklerini belirtti.
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'un annesi Hatice Öztunç, 78 yaşında hayatını kaybetti. Hatice Öztunç'un cenazesi 18 Ekim Pazar günü Elbistan Cemevi'nde düzenlenecek törenin ardından Zillihan köyünde toprağa verilecek.
Son seçimleri en yakın oranla bilen BETİMAR Araştırma'nın açıkladığı son seçim anketinde AK Parti yüzde 31,7 ile birinci, yükselişini sürdüren Yeni Parti ise yüzde 21,5 ile ikinci sırada yer alırken; oy oranı yüzde 4,8'e gerileyen CHP ile yüzde 4,7'ye çıkan Anahtar Parti arasındaki fark yüzde 0,1'e kadar düştü.
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Gülsever, Gıda Günü'nde çocuk yoksulluğuna değindi. TÜİK'in 2025 verilerine göre her 100 çocuktan 37'sinin yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altında olduğunu belirten Gülsever, çocukların beslenme hakkını savunmaya devam edeceklerini söyledi.
CHP Bilecik İl Başkanlığı'nda görev değişimi oldu; Kılıçdaroğlu ile görüşme sonrası İsmail Cinoğlu il başkanlığına getirildi. Kazım Yağmur ise Cinoğlu'nu önerdiğini, kendisine Genel Başkan Danışmanlığı ve Doğu ve Güneydoğu Bölge Koordinatörlüğü görevi verildiğini açıkladı.
CHP Yüksek Disiplin Kurulu kararı doğrultusunda, aralarında Selin Sayek Böke, Aylin Nazlıaka, İlhan Cihaner, Yalçın Karatepe, Kerim Rota ve Sinem Kırçiçek'in de bulunduğu 48 isim hakkında kesin ihraç kararı verildi. Eski Bitlis İl Başkanı Metin Güzelkaya ile eski PM üyesi Ozan Varal hakkında ise ceza verilmedi.
Now TV'de soruları yanıtlayan YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, TBB seçimlerinde CHP'nin uzlaşma çabası hatırlatıldığında darbecilerle işleri olmayacağını söyledi. Normal zemini bıraktıklarını belirten Özel, artık bir savaşın içinde olduğunu, ölümü ve hapsi göze aldıklarını ifade etti. Özel, Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişini ve fon krizini de eleştirdi.
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un "2028 seçimlerinin Mart ya da Nisan’da olabileceği artık büyük ölçüde netleşmiş durumda" sözlerine tepki gösterdi. Seçimlerin öne alınması için Meclis’te 360 oy gerektiğini hatırlatan Özel, partisinin bu sürecin içinde olmayacağını söyledi. “Mehmet Uçum bu rakama kimle ulaşıyormuş?” diyen Özel, Uçum’un DEM Parti ya da “butlan CHP’si” ile gizli bir anlaşmadan haberdar olup olmadığını açıklaması gerektiğini savundu.
CHP İstanbul İl Başkanlığı görevi sona eren Gürsel Tekin'e, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yeni bir görev verildiği açıklandı. CHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Atakan Sönmez, Tekin'in "Genel Başkanlık Makamına Bağlı Koordinatör" olarak görevlendirildiğini duyurdu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MKE Ankaragücü Başkanı İlhami Alparslan ile Başkan Yardımcısı Mehmet Can Yavuz'u CHP Genel Merkezi'nde kabul etti. Görüşme CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, MYK tarafından daha önce alınıp bugün tebliğ edilen kararla Mehmet Ali Yüksel'in CHP İstanbul İl Başkanlığına görevlendirildiğini açıkladı. Sarı, Gürsel Tekin'e emek ve katkıları için teşekkür ederken, Yüksel'e ve İstanbul örgütüne hayırlı olsun dedi.
CHP İstanbul İl Başkanlığında görev değişimi yaşandı. Mahkeme kararıyla görevlendirilen Gürsel Tekin'in geçici görevinin sona ermesinin ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu, Mehmet Ali Yüksel'i İstanbul İl Başkanı olarak görevlendirdi.
CHP Bilecik İl Başkanlığına iş adamı İsmail Cinoğlu atandı. Bilecik İl Başkanı Kazım Yağmur ise Genel Başkan Danışmanlığı ve Doğu ve Güneydoğu Bölge Koordinatörlüğü görevine getirildi.
CHP'li Öztrak, eylül ayında bütçenin 532 milyar lira açık verdiğini, 9 aylık açığın yüzde 51 artışla 1 trilyon 840 milyar liraya ulaştığını kaydetti. Öztrak, bu dönemde 2 trilyon 251 milyar lira faiz harcaması yapıldığını, desteklerin yetersiz olduğunu savundu.
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Eyüpsultan Belediye Başkan Vekili Cafer Parlak'ı ziyaret etti. Tekin, ardından selde elektrik akımına kapılan 14 yaşındaki çocuğun hayatını kaybettiği alanı inceleyip süreçleri takip edeceklerini belirtti.
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Berfin Karan, Antalya'da genç kadın çiftçilerle tarla ve seralarda buluştu. Karan, üreticinin maliyet ve borç yükünü dinlediklerini, sorunları Ankara'ya taşıyıp çözüm geliştireceklerini söyledi.
CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle sayısını 113'ten 57'ye düşürecek birleştirme kararına tepki gösterdi. Muhtarların bilgilendirilmediğini savunan Kazımoğlu, 15-20 mahalleyi kapsayan değişime karşı olmadıklarını, ölçek ve yönteme ise itiraz ettiklerini belirtti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, İstanbul'daki sel felaketi sonrası basın toplantısı düzenledi. Sarıbal, yağmur ve dolunun felaket olmadığını, sorunun iktidarın yanlış ekonomik ve sosyal politikaları olduğunu söyledi.
CHP'li Ali Rıza Erbay, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun 'dünyanın en iyi sağlık hizmeti' sözlerine karşı çıktı. Erbay, OECD'nin 2025 raporundaki yaşam süresi ve önlenebilir ölüm verilerini hatırlatarak 2024'te cepten sağlık harcamalarının 442,4 milyar TL olduğunu belirtti.
Ekrem İmamoğlu, İBB davasındaki savunmasında iddianameyi yolsuzluk değil adaylık üzerinden suç üretme olarak yorumladı; ceza dosyası ve kapatma bildirimiyle siyasetin dışına itilmek istendiğini savundu.
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, İstanbul’da 3 kişinin hayatını kaybettiği seli değerlendirdi. Yaşananların “yönetsel bir afet” olduğunu savunan Tekin, kentin “imar çeteleri ve beton lobilerine teslim edildiğini” ve dere yataklarının yapılaşmayla değiştirildiğini öne sürdü. İstanbul’un altyapısının 8 milyon nüfusa göre kurulduğunu ileri süren Tekin, imar uygulamaları nedeniyle bugüne kadar kimseden hesap sorulmadığını söyledi.
Ekrem İmamoğlu, 53'ü tutuklu 436 sanıklı İBB davasının 99. gününde Silivri'de savunmasını sürdürdü. CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın alınma sürecine dair iddiaların kendi gözü önünde dönemin genel başkanına anlatıldığını belirten İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuda tanık sıfatıyla dinlenmesini istedi. İddianamedeki 2 milyar dolarlık fon iddiasını da kabul etmedi.
Brüksel'de bir araya gelen Avrupa Sosyalist Partisi (PES) Başkanlık Divanı, CHP'nin üyeliğini askıya alma kararı verdi. YENİ Parti ise toplantıda oy birliğiyle üyeliğe kabul edildi. Kaynaklara göre CHP'de yeniden seçilmiş bir yönetim göreve gelirse kararın gözden geçirilebilmesi amacıyla partinin ihraç edilmesi yerine üyeliği askıya alındı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, MEB'e seslenerek mülakat sistemini ve ücretli öğretmenliği eleştirdi. İlgezdi, 'Bu ülkenin geleceği mülakat komisyonlarının iki dudağı arasına terk edilemez' diyerek kadrolu atama çağrısı yaptı.