Türk Eğitim-Sen Bilecik Şubesi'nden Protesto

Son Güncelleme:

Türk Eğitim-Sen Bilecik Şubesi, Bozüyük ilçesinde 666 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname'yi temsili cenaze töreniyle protesto etti.

Türk Eğitim-Sen Bilecik Şubesi, Bozüyük ilçesinde 666 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname'yi temsili cenaze töreniyle protesto etti.


Cumhuriyet Meydanı'ndaki temsili cenaze töreninde, kefen giyen Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel üzerinde "memur" ve "Allah taksitlerini affetsin" yazılı tabutla ve Mevzuat Sekreteri Adem Avcu da imam kılığına girdi.


Yel, tabutta yaptığı açıklamada, sendika olarak adaletsizlikler yaratanları her hafta çarşamba günü protesto ettiklerini belirterek, dertlerini bu kez cenaze namazıyla anlatmaya çalıştıklarını kaydetti.


Yel, şöyle konuştu:


"Eşit işe eşit ücret gerekçesiyle çıkarılan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yukarıdakileri zenginlikte, aşağıdakileri fakirlikte eşitlendiler. Öğretmen ve öğretim görevlilerinin bu kararnamede adları geçmiyor. Bu düzenleme eşitliği değil eşitsizliği, adaleti değil adaletsizliği getirmektedir. Sadece adalet istiyoruz. Hiçbir dönemde öğretmenlik bu kadar itibar kaybetmedi."'


- BİLECİK

Kaynak: AA