Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Son Güncelleme:

Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolünmdeki Slavyansk'ta veliler, çocuklarını okul ve kreşlere göndermekten çekiniyor Okullar açılmasına rağmen öğrencilerin yüzde 58'i okula gitti, daha önce kreşe giden çocukların ise yüzde 25'i kreşe bırakıldı.

Ukrayna'nın doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrol altında tuttuğu Slavyansk'ta, son olarak meydana gelen olaylardan dolayı veliler, çocuklarını okul ve kreşlere göndermekten çekiniyor.


Ukrayna'nın doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde bulunan Slavyansk'ta, geçen haftada gerginliklerin meydana gelmesinin ardından okullarda tatil ilan edilirken, kentteki durumun sakinleşmesinden dolayı dün itibarıyla okullar yeniden açıldı. Slavyansk'taki okul ve kreşlerin yeniden açılmasına rağmen, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin, kentte bulunan Rus yanlısı ayrılıkçılara karşı saldırı düzenleme olasılığı ve kentteki durumun hala normale dönmemesinden dolayı velilerin çocuklarını okul ve kreşlere göndermekten çekindiği gözleniyor.


Slavyansk Eğitim Müdürü Aleksandr Zubaryev, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, günümüzde çocukların okul ve kreşlere gitme oranının çok düşük olduğunu bildirdi. Okulların yeniden açıldığı dün itibarıyla Slavyansk'taki okullara giden öğrenci sayısının 4 bin 904'u oluşturduğunu belirten Zubaryev, bunun öğrenci sayısının yüzde 58'ini oluşturduğunu, çocukların kreşlere gitme oranının ise yüzde 25 civarında olduğunu dile getirdi.


Slavyansk'ta yaşayan Anna Tkaçenko da çocuğunu okula göndermekten çekindiğini dile getirerek, "Şu anda şehirde bazı tedirginlikler var. Her an şehre saldırının yapılabileceği de söyleniyor. Ondan dolayı çocuğumu okula göndermeye korkuyorum" ifadesini kullandı. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA