Urfa'da Polis, Emniyet Kemerini Bir Kez Daha Hatırlattı
Şanlıurfa'da sürücülerin emniyet kemeri kullanması alışkanlığının yaygınlaşması için Urfa Polisi açtığı stantta konusunun hassasiyetini halka anlattı.
Her yıl binlerce kişinin can ve mal kaybına neden olan, bir o kadar insanın da yaralanmasına, hatta sakat kalmasına neden olan trafik kazalarını en asgari düzeye indirgemek için çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, stant kurarak halkı konu hakkında bilgilendirdi.
Motosiklet sürücülerine kask takmaları yönünde yaptığı uygulamanın başarılı sonuç vermesinin ardından, şimdi de 'Kask tamam haydi Urfa sıra kemerde' kampanyası başlatan Emniyet Müdürlüğü, standın açıldığı Piazza AVM'de yöneticilerin desteğinden ötürü ilgililere teşekkür etti.
KASK TAKMA YÜZDE 90'A ÇIKTI
Toplum Destekli Polislik ile Trafik Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen; 'Trafikte Yaşayalım, Yaşatalım' projesi kapsamındaki ''kask takma'' eğitimi sayesinde kısa sürede kask takma oranını yüzde 90'lara çıkaran ekipler, aynı başarıyı emniyet kemerinden bekliyor.
KEMER TAKMA SÖZÜNE HEDİYE ÇEKİLİŞİ
AVM'deki stantta, vatandaşlara bilgilendirme broşürleri dağıtan ve emniyet kemerinin önemini anlatan ekipler, kemer takma sözü aldıkları sürücülere de hediye çekilişi kuponu doldurttu.
Emniyet yetkilileri, projenin yılsonuna kadar devam edeceğini, yapılacak çekilişle de 40 sürücüye çeşitli hediyeler dağıtacaklarını kaydetti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)