Uşak Gıda Bankası 2 Yılda 5 Bin 786 Aileye Yardım Yaptı

Son Güncelleme:

Uşak Belediyesi Öncülüğünde İki Yıl 6 Ay Önce Kurulan Gıda Bankası, Toplam 5 Bin 786 Aileye Gıda ve Giysi Yardımda Bulundu.

Uşak Belediyesi öncülüğünde iki yıl 6 ay önce kurulan Gıda Bankası, toplam 5 bin 786 aileye gıda ve giysi yardımda bulundu.


Uşak Gıda Bankacılığı Yardım Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Demirci, yaptığı açıklamada, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Amaçlarının hiçbir fark gözetmeden, rencide etmeden yardıma muhtaç ailelere gıda ve giysi yardımında bulunmak olduğunu belirten Demirci, "Ülkemizde önemli çoğunlukta insanın açlık ve yoksulluk çektiği ve pek çok insanın açlık sınırında olduğu bir gerçektir. Toplumsal menfaatlerin öne çıkarılması, dayanışma duygusunun yaygınlaştırılması ve yoksulların, yetimlerin, dulların ve yardıma muhtaç ailelerin gözetilmesi gerekiyor. Özellikle içinde bulunduğumuz Ramazan ayında yardımlaşma ve paylaşma duygusunun daha fazla olması gerekiyor. Yoksul ve fakir olan vatandaşlarımızı bu ayda daha fazla gözeterek mağduriyetlerini gidermemiz gerekiyor. Belediyemizin desteğiyle faaliyetini sürdüren Gıda Bankası, bu amaçla hizmet vermektedir. Bugüne kadar 5 bin 786 aileye gıda ve giysi yardımında bulunduk" dedi.


Gıda Bankası'nın hayırsever vatandaşların ve firmaların yardımıyla ayakta durduğunu ifade eden Demirci, "Biz, tüm Uşak halkının derneğimize yardımlarını bekliyoruz. Açlık ve yoksulluk içindeki vatandaşlarımıza gelen yardımlarla ihtiyaç duydukları gıda, temizlik ve giysi gibi ürünleri ücretsiz olarak ulaştırıyoruz. Bize başvuran yoksul ailelerin durumunu araştırdıktan sonra kendilerine yardım kartı veriyoruz. Bu kartla aileler gıda bankasına gelip ihtiyaçlarını karşılıyor. Yardım alan aile ve vatandaşlarımızı asla rencide etmeden yardım yapıyoruz. Aynı mahallede oturan ve birbirini tanıyan ailelere aynı saatte yardım almaya çağırmıyoruz. Böylece hiç kimse kimin yardım aldığını bilmiyor ve ailelerimiz rencide edilmiyor" diye konuştu.


GIDA YARDIMLARI AZALDI


Hayırsever vatandaşların önceki yıllara oranla Gıda Bankası'na daha az destek verdiğini de söyleyen Demirci, "İlk başlarda yardım yapan çok sayıda vatandaşımız vardı. Daha sonra yardımlar azalmaya başladı. Daha çok ikinci el giysiler gelmeye başladı. Özellikle son aylarda gıda yardımları yok denecek seviyeye geldi. Ramazan ayı ile birlikte yardımlar biraz olsun artarken raflarımız boş kaldı. Raflar boşalınca fakirlerin ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanmaya başladık. Birkaç market ve sivil toplum örgütü dışında hiç kimse yardımda bulunmuyor. Uşaklıların daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Biz burada yaptığımız faaliyetleri diğer illerde anlattık. Bizden bu işi öğrenen iller şimdi bizi geçti. Demek ki biz kendi insanımıza Gıda Bankası'nın ve yardımlaşmanın önemini yeterince anlatamamışız. Ramazan ayı ile birlikte artan yardımların devam etmesini bayramdan sonra da yardımların sürmesini istiyoruz."ifadelerini kullandı.


(KY-Mİ-


(KY-Mİ-)


29.09.2007 09:36 TSİ

Kaynak: İHA