Valencia'ya Singapurlu Alıcı
Borçları yüzünden zor günler yaşayan Valencia'ya Singapur'dan talip çıktı.
Valencia Başkanı Amadeo Salvo, borcu bulunan kulübün satışı için Singapurlu milyarder Peter Lim ile yapılan görüşmelerde büyük aşama kaydettiklerini dile getirdi.
Real ve Barça'ya haksız kazanç davası
Özellikle Nuevo Mestella'nın inşası için Bankia'dan yüklü miktarda borç alan Valencia'nın bu borçları ödeyememesinin ardından Bankia cephesi alacaklarından dolayı kulübü satılığa çıkardığını belirtmişti. Bu açıklamanın ardından öncelikle Jorge Mendes'in adı geçse de Valencia'yı almaya yakın olan isim Peter Lim.
"Futbola tutkun biri"
Salvo, devir teslim görüşmeleri hakkında yaptığı açıklamada "Valencia'nın muhteşem bir potansiyeli var. Yaptığımız görüşmelerde de durumu anlatınca kulüple çok ilgilendiler. Bay Lim, futbola tutkun biri. Bankia ile aramızdaki durumu da anlattım ve bunun ardından Valencia'ya gelip bizle de masaya oturdu. Teklifini yaptı ki son derece iyi bir teklif, ve biz de teklifi Bankia'ya ilettik." diyerek kulübün satılmasının an meselesi olduğunu söyledi.
Valencia'da Pizzi sesleri
Açıklamalarının devamında "Son derece mücadeleci bir takım yaratmayı planlıyor. Hatta takımı hemen devralıp Ocak ayında takviyeler bile düşünüyor. Şampiyonlar Ligi için iyi bir takım yaratma planları var." diyen Salvo, Lim'in de sadece iş icabı kulübü almak istemediğini vurguladı.
Valencia'nın en geç 15 Ocak'ta devir tesliminin tamamlanması bekleniyor.