Vali Öz, Beldeleri Gezdi

Son Güncelleme:

Amasya merkeze bağlı Aydınca ve Ezinepazar beldelerini ziyaret eden Amasya Valisi A.Celil Öz, tarım ve hayvancılık açısından önemli olan iki beldenin kırsal kalkınmada model olabilecek özelliklere sahip olduğunu söyledi.

Amasya merkeze bağlı Aydınca ve Ezinepazar beldelerini ziyaret eden Amasya Valisi A. Celil Öz, tarım ve hayvancılık açısından önemli olan iki beldenin kırsal kalkınmada model olabilecek özelliklere sahip olduğunu söyledi.


Geziyle ilgili açıklama yapan Vali Öz, Amasya'nın her ilçesi, her beldesi, her köyünün kendileri için son derece önemli olduğunu vurgulardı. Öz, "Sorunlarınızı yerinde inceleyerek gerekli çalışmalara hız kazandırmak istiyoruz. Gözlemlediğim kadarıyla iki beldemizinde geçim kaynağı ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılık. Bu yüzden bu alanlarda yapacağımız iyileştirmeler, bölge insanının yaşam kalitesini arttırmada önemli rol oynayacaktır" dedi.


İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, Emniyet Müdürü Ayhan Acet ve Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Bolat ve Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş ile birlikte Aydınca ve Ezinepezar belediye başkanlarını da makamlarında ziyaret eden Öz, okulları da gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti.


Öz, Ezinepazar Hanı'nı da gezerek yöresel el sanatları ürünlerini inceledi tarihi hanın belde ekonomisine kazandırılması için çalışmalar yapılabileceğini kaydetti. - AMASYA

Kaynak: İHA