Vergi Haftası
Vergi haftası 27 Şubat-4 Mart tarihleri arasında yurt genelinde ve Nevşehir'de de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Vergi haftası 27 Şubat-4 Mart tarihleri arasında yurt genelinde ve Nevşehir'de de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Nevşehir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Vergi Haftası'nın kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla 1990 yılından beri kutlanmakta olduğu bildirildi.
Kutlamaların bu yıl 27 Şubat'ta başlayacağının bildirildiği açıklamada, 4 Mart'a kadar çeşitli etkinlikler düzenleneceği ifade edildi.
Vergi vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunun vurgulandığı açıklamada, şöyle denildi:
"Vergi Haftası'nın amaç kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılmasıdır. Gelişmiş toplumlarda ülke sevgisiyle vergi bilinci aynı anlamı içermektedir. Devletimizin vatandaşlarına hizmet götürmede, onların refah içinde yaşamalarını sağlamada en büyük kaynak vergidir."
- NEVŞEHİR