Yemen'de Kaçırılan Askerler

Son Güncelleme:

Eylemciler, Dala'da kaçırılan 4 asker karşılığında Aden'deki patlamanın sorumlularının serbest bırakılmasını istiyor.

Yemen'in güneyinde 4 askeri kaçıran silahlı eylemcilerin, 2010 yılında Aden'de meydana gelen patlamanın sorumlusu olarak gösterilen zanlıların salıverilmesini talep ettiği belirtildi


Yemen İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, iki gün önce Dala kentinde 4 askeri kaçıran silahlı grubun, rehinelerin serbest bırakılması karşılığında, 2010 yılında Aden'de meydana gelen patlamanın sorumlusu olarak gösterilen zanlıların salıverilmesini talep ettiği belirtildi.


Yemen'de Salı günü, ordu kampından ayrılırken silahlı kişilerce durdurulan askeri araçtaki 4 asker kaçırılmış ve bilinmeyen bir yere götürülmüştü. Eylemi gerçekleştirenlerin, bölgedeki bir kabileye mensup oldukları ifade edilmişti.


Aden'de 2010 yılında meydana gelen patlamada bir toplantı merkezi hedef alınmış, saldırıda 3 kişi ölmüş, 17 kişi de yaralanmıştı.


Öte yandan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kaçırılan 4 askerin kimliklerine de yer verildi. Kaçırılan askerlerin isimleri, Nebil Muhammed Ahmed, Hammud Dahan, Muhammed Nasr ve Abdülmelik eş-Şemlan olarak açıklandı. -

Kaynak: AA