Zabıtadan Dilenci Operasyonu
Siirt kent merkezinde son günlerde artan dilenciler yönelik Siirt belediyesi zabıta ekipleri tarafından dilencilere yönelik toplam operasyonu yapıldı.
Siirt kent merkezinde bulunan hastane, cami ve işlek caddelerde, çevre illerden ve Suriye'den geldiği belirtilen dilencilerin sayısını arması ve Siirtli yurttaşların insani ve dini duygularını istismar ederek para alan dilencilere yönelik Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı dilencilikle mücadele ekipleri tarafından operasyon düzenledi.
Yapılan operasyonlar sırasında çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 15 dilenci ilencilikle mücadele ekipleri tarafından dilendikleri yerden kaldırılarak dinlenmenin yasak olduğu ve bir daha yurttaşların rahatsız edilmemesi konusunda uyarılırken, kent dışından geldiği öğrenilen çok sayıda dilenci ilçe garajına götürülerek memleketlerine gönderildi.
Yaklaşık 3 saat süren operasyon ardından Zabıta Müdürlüğüne bağlı dilencilikle mücadele ekiplerinin dilencilere yönelik operasyonların önümüzdeki günlerde devam edeceği belirtildi.
Muhabir: M. Yücel DURAK