Zorunlu Eğitimin 12 Yıla Çıkarılması Tasarısı

Son Güncelleme:

Atatürkçü Düşüncü Derneği Hayrabolu Şube Başkanı Melek Esmer, eğitimin, çağdaş, laik, ulusal, bilimsel, karma ve kamusal olması gerektiğini bildirdi.

Atatürkçü Düşüncü Derneği Hayrabolu Şube Başkanı Melek Esmer, eğitimin, çağdaş, laik, ulusal, bilimsel, karma ve kamusal olması gerektiğini bildirdi.


Esmer, ilçe belediye binası bahçesinde bir grup dernek üyesiyle yaptığı açıklamada, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasına ilişkin yasa tasarısı hazırlandığını hatırlatarak, bir ulusun geleceğini eğitimin belirlediğini ifade etti.


Esmer, "Eğitim, her türlü kalıplaşmış düşünceden uzak, özgür aklı geliştirecek, bilimin esas olduğu bir nitelik taşımalıdır. Ulusal eğitim politikaları, bir yandan yurttaşın, içinde yaşayacağı toplumun gereksinimleri, diğer yandan ulusal ve evrensel değerler dikkate alınarak belirlenmelidir. Eğitim, çağdaş, laik, ulusal, bilimsel, karma ve kamusal olmalıdır" diye konuştu.


Açıklamanın ardından grup dağıldı.


- TEKİRDAĞ

Kaynak: AA