Yalova'da Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışmaları Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Yalova'da Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışmaları Düzenlendi

Yalova\'da Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışmaları Düzenlendi

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi (YEGES) kapsamında düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışmaları, büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Okullardan belirlenen takımların mücadele ettiği yarışmalarda, öğrenciler takımlarını desteklemek için coşkulu tezahüratlar yaptı. Yarışmaların amacı, çocukları dijital bağımlılıktan kurtarmak ve geleneksel oyunları gelecek nesillere aktarmaktı. Yarışmalarda birinci sınıflarda Gülkent İlkokulu, ikinci sınıflarda Çınarcık İlkokulu, üçüncü sınıflarda Teşvikiye Cumhuriyet İlkokulu, dördüncü sınıflarda ise Gülkent İlkokulu birinci oldu.

03.05.2024 16:01

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışmaları düzenlendi.

Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi (YEGES) kapsamında okullardan belirlenen takımlar, Çınarcık Spor Salonu'nda birbirleriyle mücadele etti.

Çekişmeli geçen yarışmalarda takımlarını yalnız bırakmayan öğrenciler, coşkulu tezahüratlarla onları destekledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Karabacak, yaptığı konuşmada, bu yarışmalarla çocukların dijital bağımlılıktan kurtarılmasını ve geleneksel oyunların gelecek nesillere aktarılmasını amaçladıklarını bildirdi.

Yarışmalarda birinci sınıflarda Gülkent İlkokulu, ikinci sınıflarda Çınarcık İlkokulu, üçüncü sınıflarda Teşvikiye Cumhuriyet İlkokulu, dördüncü sınıflarda ise Gülkent İlkokulu birinci oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'da Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışmaları Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement