İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt - Son Dakika
Politika

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt

İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Roma gezisini kastederek ''Milletin cebinden basına özel uçakla Roma turu yaptırmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz.'' sözlerine yanıt verdi. İmamoğlu, ''Sayın Cumhurbaşkanı mı bana kamu parasını korumayı öğretecek? Almanya cumhurbaşkanı bile 1 uçak kullanırken, sen 8 uçak kullanıyorsun bu ülkede.'' dedi.

29.05.2024 00:25

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en son konuşmasında kendisinin Roma gezisiyle ilgili eleştirilerine yanıt verdi. İmamoğlu da Erdoğan'a israf göndermesi yaparak "Sayın Cumhurbaşkanı mı bana kamu parasını korumayı öğretecek?" ifadelerini kullandı.

"İSRAFIN DANİSKASINI ANLATIRIM SAATLERCE"

TV100'de Candaş Tolga Işık'ın programında gündeme dair açıklamalarda bulunan İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün kendisi hakkında yaptığı Roma gezisi eleştirilerine cevap verdi. İmamoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı mı bana kamu parasını korumayı öğretecek?" diye sorarak "Almanya cumhurbaşkanı bile 1 uçak kullanırken, sen 8 uçak kullanıyorsun bu ülkede. İsrafın daniskasını anlatırım saatlerce." dedi.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayıştay'ın 162. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun2027 Avrupa Olimpiyat Oyunları imza töreni için 45'i gazetecilerden oluşan 73 kişilik bir kafileyle Roma'ya gitmesini şu sözlerle eleştirmişti:

"İster merkezi ister yerel yönetim olsun milletin vergilerini harcayan hiçbir kurum insanımızın yüreğini sızlatacak bir savurganlık içinde olamaz. Son dönemde eş dost atamalarıyla birlikte belediye imkanlarının kişisel amaçlar için kullanıldığını görüyoruz. Kimse kusura bakmasın, milletin cebinden basına özel uçakla Roma turu yaptırmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Atanmış veya seçilmiş fark etmeksizin tüm makam sahipleri daha dikkatli davranmalıdır."

İmamoğlu\'ndan Erdoğan\'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt

Son Dakika Politika İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • Cihan CANKAYA: Isi laf yetiştirmek… istanbul çile sehrine dönüsüyor 123 159 Yanıtla
    mehmet özcan: imamoğlu adamın içinden geçer 130 121
  • Mehmet Kurt: Bi cumaya gidiyor, 3000 koruma ve personel, tonla araç, yüzlerce litre yakıt, egzoz gazı hediye... gitmesi ancak günah yazar...israf heleki millet açken en ağır günahlardandır. 129 40 Yanıtla
    Erol MARASLI: Külliyede benim bildiğim cami var.orada cuma namazı kılınır.diyelimki yok o büyük ayıp 1100 oda yapacağınıza 100 adayı eksik yapıp o parayla bir cami yapaydınız. Ülkenin Cumhurbaşkanı milleti laf yetiştirecegine önce aynaya baksın.herkes kendi kapısının önünü görmeli önce 88 33
  • Ali Topatan: eko yu görünce midem bulanıyor 80 73 Yanıtla
    Erol MARASLI: Benim 22 yıldır gördüğüm zaman olan seyi sen yenimi görmeye başladın. 56 28
  • Cihan Ramazan: Sen ekonomiyle ilgilen sayın başkan. 63 25 Yanıtla
    Cihan Ramazan: Başkan derken belediye başkanını kastetmedim herhalde. Türkiye 2018 yılından beri başkanlık sistemi ile yönetiliyor ve başbakan yerine başkan var. Kimi kastettim şimdi anladın insallah eğitimli dostum. 40 9 Mehmet Kurt: ekonomi ve belediye başkanı...cehalet kötü, eğitim şart... 28 15
  • Umut Ürgün: Önce saray 54 28 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement