İstanbul Adliyesi önünde öldürülen teröristlerin çantalarından cephanelik çıktı - Son Dakika
3.Sayfa

İstanbul Adliyesi önünde öldürülen teröristlerin çantalarından cephanelik çıktı

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde polis kontrol noktasına düzenlenen terör saldırısında yeni detaylar ortaya çıktı. Öldürülen DHKP/C'li teröristlerin çantasında ve üzerlerinde yapılan aramada 48 mermi, plastik kelepçe, biber gazı ve niteliği henüz belli olmayan düzenek bulundu.

06.02.2024 17:34  Güncelleme: 04:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına silahla ateş açan terör örgütü DHKP/C üyesi 2 teröristin ölü ele geçirildiği, 1 sivil vatandaşın hayatını kaybettiği ve 3'ü polis 5 kişinin de yaralandığı olayla ilgili yeni ayrıntılara ulaşıldı. Saldırıyla ilgili eylemin arkasındaki bağlantıları araştıran polis, zincirleme operasyonlarda şu ana kadar 34 şüpheliyi gözaltına alırken, etkisiz hale getirilen örgüt üyelerinin çantasından ve üzerlerinden 48 mermi, çok sayıda plastik kelepçe, biber gazı ve niteliği henüz belli olmayan bir düzeneğin ele geçirildiği öğrenildi.

İstanbul'un Çağlayan Mahallesi'ndeki İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına saat 11.49 sıralarında silahla ateş açıldı. Olayda, biri kadın 2 saldırgan etkisiz hale getirilirken, 1 sivil vatandaşın hayatını kaybettiği ve 3'ü polis 5 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.

İstanbul Adliyesi'ne saldıran teröristlerin çantalarından ve üzerlerinden çıkanlar belli oldu

ÇANTALARINDAN MERMİ, PLASTİK KELEPÇE, BİBER GAZI VE DÜZENEK ÇIKTI

Saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde eyleme ilişkin yeni ayrıntılara ulaşıldı. Eylemin örgütsel kodlarını deşifre eden İstanbul İstihbarat Şube ve TEM ekipleri, saldırının arkasındaki bağlantıları araştırıyor. Birçok adrese peş peşe baskın düzenleyen güvenlik ve istihbarat birimleri, zincirleme operasyonlarda şu ana kadar 17 şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere TEM Şube'ye götürülürken, etkisiz hale getirilen örgüt üyelerinin çantasından ve üzerlerinden çıkanlar da belli oldu. Örgüt üyelerinin çantasından 48 mermi, çok sayıda plastik kelepçe, biber gazı ve niteliği henüz belli olmayan bir düzeneğin ele geçirildiği öğrenildi.

İstanbul Adliyesi'ne saldıran teröristlerin çantalarından ve üzerlerinden çıkanlar belli oldu

METROBÜSLE OLAY YERİNE GİTMİŞLER

Teröristlerin, adliyenin bulunduğu bölgeye metrobüsle geldikleri ortaya çıktı. Saldırganlardan Pınar Birkoç adlı dişi teröristin Necmiye Birkoç adlı kız kardeşinin aynı örgüte üyeliğinden dolayı yargılandığı ve bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesinde duruşmasının olduğu anlaşıldı. Her iki teröristin de örgütte etkin şekilde faaliyet yürüttükleri kaydedildi.

İstanbul Adliyesi'ne saldıran teröristlerin çantalarından ve üzerlerinden çıkanlar belli oldu

İKİ TERÖRİST DE HAPİS YATMIŞ

Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen teröristlerden Emrah Yayla'nın 6 Nisan 2007'de eylem hazırlığı sırasında patlayıcı ile birlikte yakalandığı ve yargılandığı davada 14 yıl hapse mahkum edildiği belirlendi. Cezasını çeken Yayla'nın, 19 Şubat 2021'de tahliye edildiği öğrenilirken, Pınar Birkoç'un ise DHKP/C'ye yönelik bir operasyonda 2 Kasım 2023'te gözaltına alındığı, ondan önce de birçok defa polisiye soruşturmadan geçtiği aktarıldı. Birkoç'un, "terör örgütü üyeliğinden" cezaevine hapis yattığı ve sonrasında tahliye edildiği öne sürüldü.

İstanbul Adliyesi önünde öldürülen teröristlerin çantalarından cephanelik çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa İstanbul Adliyesi önünde öldürülen teröristlerin çantalarından cephanelik çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Egemen F: Allah silah altında şu vatanı savunan tüm kardeşlerimizi korusun vatanımıza vatandaşımıza dirlik nasip etsin. Fesatlık nefret ayrışma son bulsun inşallah.... 322 13 Yanıtla
  • Selim Han: Allah milletimizi korusun ser insalarin serrinden amin. Düzenek varsa iceriye birileri patlayici sokmus olabilir dikkat edilsin 171 5 Yanıtla
  • heyula 41: Tahliye edersen oda senin başına çorabı örer 84 6 Yanıtla
  • Ekrem Korkmaz: Demek oluyor ki hain daima haindir . 76 3 Yanıtla

Advertisement