Ankara'da Beyin Kanaması Geçiren Kız Öğrencinin Öğretmeni İhmal İddiasıyla Suçlanıyor - Son Dakika
3.Sayfa

Ankara'da Beyin Kanaması Geçiren Kız Öğrencinin Öğretmeni İhmal İddiasıyla Suçlanıyor

Ankara\'da Beyin Kanaması Geçiren Kız Öğrencinin Öğretmeni İhmal İddiasıyla Suçlanıyor

Ankara'da bir kız öğrencinin okul sırasına başını çarpması sonucu beyin kanaması geçirmesi üzerine, öğretmenin olayı önemsemediği iddia edildi. Ailenin avukatı, okulun duruma geç müdahale ettiğini ve ihmal olduğunu belirtti. Öğrencinin ilk ifadesinde, öğretmenin olayı önemsemediğini ve derse devam ettiğini söylediği öğrenildi. Avukat, okul yöneticileri ve öğretmenler hakkında yargılanma sürecinin başlatıldığını açıkladı.

27.02.2024 18:27  Güncelleme: 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da başını okul sırasına çarpması sonucu beyin kanaması geçiren kız öğrencinin ilk ifadesinde, öğretmeninin olayı başta önemsemediğini söylediği öğrenildi. Ailenin avukatı Hilal Çelik, okulun duruma çok geç müdahale ettiğini belirterek, ihmal olduğunu iddia etti.

22 Şubat'ta Keçiören'deki okulunda arkadaşlarıyla oyun oynadığı sırada başını sıraya çarpması sonucu beyin kanaması geçiren Mira Şahin'in (10) sağlık durumu iyiye gidiyor. Alınan bilgiye göre, ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisi Şahin, alınan ilk ifadesinde, durumun bildirilmesine rağmen öğretmen B.Ö.'nün olayı önemsemediğini ve derse devam ettiğini söyledi. Kız öğrencinin tedavi gördüğü hastanede açıklamalarda bulunan avukatı Hilal Çelik, olayda ihmal olduğunu ileri sürdü. Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Avukat Hilal Çelik, "Bakım ve gözetim yükümlüğünün ihmali söz konusu. Bu durumdan dolayı ihmali olan okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin yargılanması için şikayetçi olduk, süreci de takip edeceğiz. Öğretmenle ilgili disiplin soruşturması devam ediyor" dedi.

"Öğretmen basit bir kontrol yapmış, iyileşeceğini söylemiş ve derse devam etmiş"

Küçük kızın ifadesinde anlattıklarını aktaran Avukat Çelik, "Mira başını çarptıktan sonra yoğun bir baş ağrısı yaşadığı için doğrudan öğretmenle diyalog kurmamış. Arkadaşları bu durumu öğretmene iletmişler. Öğretmen basit bir kontrol yapmış, iyileşeceğini söylemiş ve derse devam etmiş. Bu şekilde en az iki ders geçmiş Mira'nın anlatımına göre. Mira bu süre içerisinde hiçbir şekilde derse aktif olarak katılmamış. Sıranın üzerinde yatarak geçirmiş bütün ders saatlerini. Öğretmenin çocuğun kafasına buz koyduğu, müdahale ettiği yönünde söylemler var ama böyle bir müdahale hiç olmamış. Arkadaşları ilk müdahaleyi yapmış. Üçüncü derste artık kendisi de tamamen konuşamaz hale geldiği için öğretmenin heyecanlandığı ve sınıftan dışarı çıkarak okul müdürünü sınıfa getirdiği söyleniyor. Okul müdürü ve müdür yardımcısı sınıfta çocuğun durumunu gördükten sonra derhal aileye haber verilmiş" diye konuştu.

Şahin'in kendisinin düştüğünü söylediğini de belirten Çelik, "Mira açıkça 'Kovalamacılık oynarken ayağım takıldı, kafamı sıraya çarptım. Herhangi bir arkadaşım beni itmedi' şeklinde beyanda bulundu. Olay meydana geldiğinde sınıfta kendisiyle birlikte sadece iki arkadaşı varmış. Ancak ders arasında sağlık durumu hakkında muhtemel tanıklıklar vardır diye düşünüyoruz" dedi.

"Kafatasında kırık ve beyin kanaması ile üç ders geçirmiş"

Baba Çağrı Şahin ise, en çok üzüldükleri durumun ihmalkar tavırlar olduğunu belirterek, "İhmalkarlıktan şüpheleniyorduk. Şu anda kızımın durumu iyi, bilinci açık. Öğretmeni, 'Otur, birazdan geçer' gibi ifadeler kullanmış. Öğretmenleri değil de arkadaşları ilgilenmiş. Hemen ameliyata almışlar, zamanla yarışmış. 2-3 saatlik bir kanama mevcutmuş. Yoğun bakımda gözetim altında. Uyanınca pide istedi, bir iki lokma ancak yiyebildi. Şimdi de yürütmeye çalışıyorlar. O aşamadan sonra da normal odaya çıkartılacak. Öğretmeni ile dün görüştük. Üzüntülü olduğunu ve durumun bu noktaya geleceğini tahmin edemediğini söyledi. Bu tahminle olmuyor, düşen bir vatandaş görsek hemen müdahale eder, insanlık görevimizi yerine getiririz. Kafatasında kırık ve beyin kanaması ile üç ders geçirmiş kızım. Bu durum bizi çok üzüyor" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Ankara'da Beyin Kanaması Geçiren Kız Öğrencinin Öğretmeni İhmal İddiasıyla Suçlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement