Diyarbakır'da ATM Dolandırıcısı Yakalandı - Son Dakika
3.Sayfa

Diyarbakır'da ATM Dolandırıcısı Yakalandı

Diyarbakır'da yaşlı ve yardıma muhtaç kişilere yardım ederek hesaplarını boşaltan Veysel Ateş, suçüstü yakalandı. Ateş'in 13 kişinin hesabından 314 bin TL çaldığı belirlendi. Tutuklanan Ateş, suçunu inkar etti.

22.09.2023 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR'da, ATM önlerine gelen yaşlı ve yardıma muhtaç kişilerin para çekmelerine yardım eden, bir süre konuşup şifresini aldığı kartı unutturup çalarak hesapları boşaltan Veysel Ateş, suçüstü yakalandı. Bu şekilde 13 kişinin hesabından 314 bin TL çeken Ateş, 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklandı, dolandırıcılık anları ise kameraya yansıdı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 'Suçla Sinerjik Mücadele Projesi' kapsamında ATM önlerinde bekleyip, yardım etme bahanesiyle 13 yaşlı ve yardıma muhtaç insanı mağdur edip kartını çalan şüpheliye yönelik çalışma başlatıldı. Ekipler, izledikleri KGYS ve güvenlik kameraları görüntülerinden şüpheli Veysel Ateş'i tespit etti. Ateş'in, parasını çektiği insanları konuşturup, parayı sayarak oyaladığı, bu şekilde kartı unutturduğu ve el çabukluğuyla cebine koyduğu, daha sonra başka ATM'den hesaptaki bütün parayı çektiği tespit edildi. Bu şekilde 13 kişinin kartını çalan şüphelinin 314 bin TL dolandırdığı ortaya çıktı.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI, İNKAR ETTİ

Ateş, kendisini takibe alan ve durduğu ATM'nin önünde para çekmek için bekliyormuş gibi yapan polis tarafından, yine birine yardım etme bahanesiyle yaklaşırken suçüstü yakalandı. Ateş, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından, 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklandı. İfadesinde suçunu inkar eden Ateş, yaşlılara yardım ettiğini iddia edip, kartlarını çalmadığını ileri sürdü. (DHA)

Diyarbakır\'da ATM Dolandırıcısı Yakalandı
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Diyarbakır'da ATM Dolandırıcısı Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement