Filipinler'deki üniversite spor salonunda bombalı saldırı: 4 ölü - Son Dakika
3.Sayfa

Filipinler'deki üniversite spor salonunda bombalı saldırı: 4 ölü

Filipinler\'deki üniversite spor salonunda bombalı saldırı: 4 ölü

Filipinler'in Mindanao Devlet Üniversitesi'nin spor salonunda düzenlenen bir ayin sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 42 kişi yaralandı. Saldırıyı kınayan yetkililer, olayın kontrol altına alındığını ve yaralıların tedavisinin devam ettiğini belirtti.

03.12.2023 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filipinler'deki Mindanao Devlet Üniversitesi'nin spor salonunda düzenlenen bir ayin sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırıda, 4 kişi hayatını kaybetti.

Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler'in güneyindeki Marawi kentinde bulunan Mindanao Devlet Üniversitesi'ne bombalı saldırı gerçekleştirildi. Üniversitenin spor salonunda düzenlenen ayin sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırıda 4 kişi hayatını kaybederken, 42 kişi de yaralandı. Filipinli yetkililer, olayın kontrol altına alındığını ve yaralıların tedavisinin hastanede sürdüğünü söyledi. Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr, halkın güvenliğinin sağlanması için polis ve emniyet güçlerine talimat verdiğini söyleyerek, "Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Masumlara karşı şiddet kullanan aşırılık yanlıları her zaman toplumumuzun düşmanı olarak görülecektir" dedi.

Mindanao Devlet Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada ise, saldırının ardından eğitime ara verildiği duyuruldu. Saldırının kınandığı açıklamada, "Kurbanlara ve ailelerine en içten taziyelerimizi sunuyoruz. Bu trajediden etkilenenlere destek ve yardım sağlamaya kararlıyız" denildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan polis ise olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu. - MANILA

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Filipinler'deki üniversite spor salonunda bombalı saldırı: 4 ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement