Göçmen kaçakçılarına Kalkan 14 operasyonu: 25 gözaltı - Son Dakika
3.Sayfa

Göçmen kaçakçılarına Kalkan 14 operasyonu: 25 gözaltı

Türkiye'de yasal kalış hakkı olmayan yabancılara sahte belgeler düzenleyerek sınır dışı edilmelerini engelledikleri tespit edilen 25 şüpheli, 'KALKAN-14' operasyonunda yakalandı. Şüpheliler arasında 1 doktor, 3 noter görevlisi, 5 danışmanlık şirketi sahibi ve 1 posta görevlisi bulunuyor.

10.03.2024 10:01  Güncelleme: 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de yasal kalış hakkı olmayan yabancılara sahte belgeler düzenleyerek sınır dışı edilmelerine engel oldukları tespit edilen 1'i doktor, 3'ü noter görevlisi, 5'i danışmanlık şirketi sahibi ve 1'i posta görevlisi olmak üzere 25 şüpheli "KALKAN-14" operasyonlarında yakalandı.

SAHTE KİRA KONTRATLARI VE DOKTOR RAPORLARI DÜZENLEDİLER

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu sosyal medya üzerinden duyurarak "Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek." mesajı verildi.

Yerlikaya, paylaşımında operasyonla ilgili ayrıntıları "İstanbul Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne, İl Göç İdaresi'nin yaptığı bildirim sonucu yapılan incelemelerde; yabancı vatandaşların, insani veya kısa dönem ikamet belgesi başvurularında ibraz ettikleri; kira kontratları, doktor raporları, faturalar ve diğer muhtelif evrakların usulsüz veya sahte olarak düzenlendiğinin tespit edilmesi üzerine "Rüşvet, resmi belgede sahtecilik ve göçmen kaçakçılığı" suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında; aralarında kamu personelleri, danışmanlık şirketi sahipleri, postacı, doktor gibi çeşitli meslek gruplarına sahip insanların bulunduğu şüphelilerin, örgütsel faaliyet kapsamındaki hiyerarşik ağ içerisinde, sahte belgeler düzenleyerek yüksek haksız kazanç sağladıkları tespit edildi." ifadeleriyle duyurdu.

Operasyonları düzenleyen İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünü ve polisleri tebrik eden Yerlikaya, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." dedi.

Göçmen kaçakçılarına Kalkan 14 operasyonu: 25 gözaltı

Son Dakika 3.Sayfa Göçmen kaçakçılarına Kalkan 14 operasyonu: 25 gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ali Arslan: 25 mi yahu ben burda 50 kişi bulurum ,açık açık kaçağım diyebiliyorlar hatta,ve hatta kuaför açmışlar orada en az 50 kişi oluyor,bu halkın gazını alma haberi, dalgamı geçiyorsunuz 29 5 Yanıtla

Advertisement